Szemölcsök, fibrómák, jóindulatú börfüggelékek eltávolítása


Bőrgyógyászati magánrendelésünkön szemölcsök, fibrómák, jóindulatú bőrfüggelékek eltávolítására is van lehetőség!

Középkorú és idősebb felnőtteken a genetikai korosodás és a krónikus napfény ártalom /fotoaging /hatására bőrünk megváltozik, átalakul. A bőr szárazabb, rugalmatlanabb, kevésbé hidratált lesz, petyhüdté válik, kialakulnak a ráncok, megjelennek a pigment foltok, értágulatok, a bőrünkön szaporodik a különböző jóindulatú bőrnövedék száma és sajnos növekszik a rosszindulatú bőrdaganatok, bőrrák kialakulásának esélye is.

A jóindulatú bőrnövedékek közé tartoznak a törzsön, végtagokon megjelenő hámszemölcsök, az ún. seborrhoeás verrucák, bőrszínű, sárgás-barna, vagy akár fekete színű lapos vagy félgömbszerűen a bőrből előemelkedő szarus elváltozások.

Ezek a hámszemölcsök ártalmatlanok, kozmetológiai szempontból, azonban nagyon zavaróak lehetnek. Számos pácienst zavarja a nyakon, hónaljakban, mellek alatt megjelenő bőrszínű vagy barna kocsányos növedékek, ún. fibrómák jelenléte is.

Jellemzően idősebb korban nő meg a főként törzsön szaporodó vörös, rubin színű érfoltok, érnövedékek száma is.

A bőrön megjelenő jóindulatú bőrnövedékeket többféle módon el lehet távolíttatni:

  • hagyományos sebészi kimetszéssel, bőrsebészet módszerével
  • mélyfagyasztással
  • elektrosebészeti rádiofrekvenciás kauterrel

Bőrgyógyászati magánrendelésünkön, a bőrgyógyászati konzultációt követően beszéljük meg, hogy az Ön esetében melyik módszerrel tanácsos bőrelváltozás eltávolítása.