Dermaroller kezelés


Sok embernek okoznak esztétikai problémát az arcbőrön található apró, kitágult lyukak százai

Ez a kitágult pórusoknak köszönhetőek. Ez lehet egyéni adottság, de általában a zsírosabb bőrtípusok velejárója, illetve korábbi mély, aknés gyulladások visszamaradása is okozhatja.

A bőrben található kollagén felelős a bőr feszességéért, az évek múlásával azonban mennyisége fokozatosan csökken, és az állapota is megváltozik. A fiatalkori kollagén rostok hidratáltak, ezáltal lesz feszes az arcbőr. Az évek múlásával a kollagén rostok megnyúlnak, elveszítik rugalmasságukat, ráncok jelennek meg, majd a bőrfelszín egyre rugalmatlanabbá, petyhüdtebbé válik.

A dermarolleres kezelés az orvosi hámlasztó kezelésekkel közel azonos hatékonyságú, viszont kíméletesebb.

A dermarolleres kezelés az első olyan orvosi kezelés, amellyel kíméletesen, rövid idő alatt hatékonyan kezelhetőek az

  • aknés hegek
  • tág pórusú bőr
  • seborrhoeas bőr
  • idősödő bőr, apró ráncok, dohányzó ráncok
  • terhességi csíkok (stria) elhalványítása
  • pigmentfoltok, hyperpigmentáció

dermarollerA kezelés menete: A dermaroller egy kb. 2 cm-es henger, melynek felületén csaknem 200 db 2 mm-es hosszúságú hajszálvékony tű található. Speciális, apró tűket tartalmazó toll alakú kezelőfejjel is lehet a beavatkozást végezni.

A megfelelő érzéstelenítés után az érintett bőrfelületen a kezelőfejjel sok ezer nagyon apró lyukat hozunk létre, amely gyakorlatilag azonnal megindítja a bőr természetes regeneráló mechanizmusát. Biológiai aktivátorok, helyi hatású hormonok termelődnek, megindul egy lassú, természetes átalakulás, melynek eredménye, hogy a kollagén termelődés jelentősen fokozódik.

A folyamat végén a bőr természetesen megfiatalodik, a bőrhibák, pattanásos hegek, tág pórusok, májfoltok, ráncok látványosan halványulnak, illetve eltűnnek.

Az eredmény 3-4 héttel a beavatkozás után már látható. Jelentős javulás az esetek többségében már 1 kezeléstől várható, amennyiben ismétlés szükséges az legkorábban 1 hónap múlva végezhető el.

A kezelést követő hetekben a bőrt min. 30-as faktorú napvédő krémmel védeni kell az erős napfény ellen, napozás, szoláriumozás nem ajánlott. Az eljárás után fél napig tartó bőrpír jelentkezik, illetve érzékenyebb bőrűeknél számolni kell egy-két napig tartó minimális véraláfutásokkal.

Ellenjavallatok: terhesség, szoptatás, keloid hajlam, aktív herpesz, gyulladt bőr, láz, torokfájás, vérképzőszervi betegség, vérzékenység, véralvadásgátló gyógyszer szedése, daganatos betegség, más esztétikai kezelés a kezelt bőrterületen az elmúlt 2 hétben, májgyulladás, fertőzőt betegség.

Az orvosi dermaroller 2 mm hosszú tűi, illetve a kozmetikai szalonban használatos 0.3-0.5 mm tűk hatásai közt alapvető élettani különbség van!
A 2 mm-s tűk a bőr irharétegét sértik meg, így az ott található fibroblastok, azaz a kötőszövet termelő sejtek, elkezdik ezeket a lyukakat kollagénnel begyógyítani.

Kozmetikai dermaloller tűi csupán egy bőrradír kezelésnek felelnek meg, ezért szükséges ekkor gyakran különféle oldatokat (vitamin, folyékony hyaluronsav, gyógynövények stb.) a kezelés közben a bőrre felvinni.

Fontos, hogy az orvosi dermaroller technika lényege a mély kezelés, amely igazán kiváltja a bőr regenerálódását, megfiatalodását. Ezért a kezelés során nincs szükség kívülről bevitt anyag felhasználására.