Bőrsebészet, anyajegyeltávolítás


Bőrgyógyászati magánrendelésünkön az alábbi bőrelváltozások sebészi kimetszésére van lehetőség:

  • pigmentált anyajegy eltávolítás
  • bazalioma, bőrrák, nem festékes eredetű eredetű bőrdaganat eltávolítás
  • bőr alatti zsírdaganat (lipoma), bőr alatti ciszta sebészi megoldása
  • faggyúciszta, atheroma sebészi megoldása

 

Anyajegy és egyéb bőrnövedékek eltávolítása előtt bőrgyógyász szakorvos dermatoszkópos anyajegyszűrés során, fájdalommentesen a teljes testfelszínt átvizsgálja. Megállapítja mely anyajegyek, bőrelváltozások eltávolítására van szükség. A páciens számára zavaró, kellemetlen helyen levő, a mechanikai irritációnak kitett anyajegy, bőrnövedék kimetszésére is van természetesen lehetőség.

A bőrgyógyász eldönti, hogy az eltávolításra szánt bőrelváltozás, anyajegy milyen módszerrel kezelhető a legeredményesebben. A különböző jóindulatú bőrnövedékek esetén elektrosebészeti módszerrel, rádiófrekvenciás kauterrel is nagyon szép eredménnyel kezelhetőek.

A beavatkozás során a bőrt fertőtlenítjük, az anyajegyeket, növedékeket helyi érzéstelenítésben távolítjuk el. A beavatkozás után 2-3 hétig zuhanyzás ajánlott. Sebészeti eltávolítás után varratszedésre általában 10-19 nap után kerül sor.

Minden eltávolított festékes anyajegyet szövettani vizsgálatra küldünk!

Sokan említik, hogy az anyajegyeket nem szabad eltávolítani, mert abból még baj származhat. Ezúton szeretném felhívni a páciensek figyelmét, hogy az anyajegyek időben történő eltávolításával a bajt csak megelőzni lehet.

Emiatt fontos az éves anyajegyszűrésen való részvétel, különösen a nyári napozás után, illetve a fényvédelem!